Çağdaş Sözlük

sıhhat ~ صحت

Resimli Kamus-ı Osmani - sıhhat ~ صحت maddesi. Sayfa: 619 - Sira: 19

1914 yılında basılmış, Resimli Kamus-ı Osmani, Ali Seydi ; sıhhat maddesi. osmanlıcada sıhhat ne demek, sıhhat anlamı manası, sıhhat osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte sıhhat hakkında bilgi. Arapça sıhhat ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada sıhhat anlamı

Resimli Kamus-ı Osmani - صحت sıhhat ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

sıhhat ~ صحت güncel sözlüklerde anlamı:

SIHHAT ::: Sağlamlık. Doğruluk. Sağlık. * Edb: Sözün yanlış ve eksik olmamasıdır. (Sözün sağlamlığı diye tercüme edilebilen sıhhat-ı ifade: Bir ibarede zâf-ı te'lif, ta'kid, garabet, tetabu-u izafet, tekrar, tenafür, şivesizlik v.s. gibi kusurlar bulunmamakla tahakkuk eder...)

sıhhat ::: (a. i.) : 1) sâhihlik, doğruluk; gerçeklik. 2) sağlamlık, sağlık. 3) ed. sözün yanlış ve eksik olmaması, (bkz ; hakîkat).

Sıhhat :::


  1. Sağlık, esenlik
    Örnek: Sıhhati yerinde imiş, bir çocuğu daha olmuş. R. H. Karay

  2. Doğruluk.

  3. bk. mu'teberiyyet.

sıhhat ::: doğruluk , sağlık , sağlamlık

sıhhat ::: ‬doğruluk

sıhhat ::: sağlık

sıhhat ::: (a. i.) 1) sâhihlik, doğruluk; gerçeklik. 2) sağlamlık, sağlık. 3) ed. sözün yanlış ve eksik olmaması, (bkz ; hakîkat).

sıhhat ::: doğruluk, sağlık

SIHHAT :::

Sağlamlık. Doğruluk. Sağlık. * Edb: Sözün yanlış ve eksik olmamasıdır. (Sözün sağlamlığı diye tercüme edilebilen sıhhat-ı ifade: Bir ibarede zâf-ı te'lif, ta'kid, garabet, tetabu-u izafet, tekrar, tenafür, şivesizlik v.s. gibi kusurlar bulunmamakla tahakkuk eder...)