Maslahat ~ مصلحت
Resimli Kamus-ı Osmani - Maslahat ~ مصلحت maddesi. Sayfa: 947 - Sira: 15
1914 yılında basılmış, Resimli Kamus-ı Osmani, Ali Seydi ; Maslahat maddesi. osmanlıcada Maslahat ne demek, Maslahat anlamı manası, Maslahat osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Maslahat hakkında bilgi. Arapça Maslahat ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Maslahat anlamı
Resimli Kamus-ı Osmani - مصلحت Maslahat ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
Maslahat ~ مصلحت güncel sözlüklerde anlamı:
MASLAHAT ::: İş, mes'ele. * Sulh yolu. * Fayda, maksad, keyfiyet. (Zıddı; mefsedettir)
maslahat ::: (a. i. sulh'dan c. : mesâlih) : 1) iş, emir, husus, madde, keyfiyet. 2) ehemmiyetli iş. 3) barış, dirlik düzenlik.
maslahat ::: fayda, iş.
MASLAHAT ::: İslâm hukûku, maslahatları nazar-ı îtibâra almış, hükümleri bunların üzerine koymuştur. Bir maslahatın dînen makbûl olabilmesi için şu şartların bulunması lâzımdır: 1- Bir şeyin maslahat olduğu kat'î (kesin) olarak bilinmelidir. 2- Umûmî (genel) olmalı, husûsî ve şahsî menfaatler maslahat olamaz. 3- Maslahatta mefsedet (bozukluk) olan bir şey bulunmamalı veya mefsedet bulunsa bile maslahat tarafı ağırlıkta olması lâzımdır. 4- Nasslara (âyet-i kerîme ve hadîs-i şerîflere) ve icma'a aykırı olmamalı. Nasslarda, umûmî veya husûsî sûrette de olsa, maslahat olduğu anlaşılan şeyle hüküm edilebileceğine dâir bir delâlet, işâret olmalıdır. (Şâtıbî)
Şarabın haram kılınmasındaki maslahat; aklın, malın, insanın şerefinin korunmasıdır. Aynı maslahat diğer müskirâtın (sarhoş edici şeylerin) haram kılınmasında da mevcuttur. (Serahsî)
Maslahat :::
- İş, önemli iş, mesele.
- Erkeklik organı.
- 1) iş, durum. 2) kamu yararı.
maslahat ::: fayda , iş , keyfiyet
maslahat ::: iş
maslahat ::: dirlik düzenlik
Maslahat ::: Emir; buyruk; madde; husus; dirlik düzenlik; iş
maslahat ::: (a. i. sulh'dan c. : mesâlih) 1) iş, emir, husus, madde, keyfiyet. 2) ehemmiyetli iş. 3) barış, dirlik düzenlik.
Maslahat ::: Emir; buyruk; madde; husus; dirlik düzenlik; iş
maslahat ::: istişare, iş, mesele
maslahat :::
MASLAHAT :::