Çağdaş Sözlük

muharref ~ محرف

Resimli Kamus-ı Osmani - muharref ~ محرف maddesi. Sayfa: 1001 - Sira: 25

1914 yılında basılmış, Resimli Kamus-ı Osmani, Ali Seydi ; muharref maddesi. osmanlıcada muharref ne demek, muharref anlamı manası, muharref osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte muharref hakkında bilgi. Arapça muharref ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada muharref anlamı

Resimli Kamus-ı Osmani - محرف muharref ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

muharref ~ محرف güncel sözlüklerde anlamı:

MUHARREF ::: (Harf. den) Tahrif edilmiş. Değiştirilmiş. kalem karıştırılmış. Bozuk. İfsâd ederek tahrib edilmiş.

muharref ::: (a. s. harf den) : tahrif edilmiş, değiştirilmiş, kalem oynatılmış [üzerinde]

muharrif ::: (a. s.) : tahrîfeden, bozan, silen; hilecilik yapan.

muharref ::: değiştirilmiş, bozulmuş.

MUHARREF ::: Allahü teâlâ peygamberleri aracılığıyla insanlara yüz adedi suhuf (forma), dördü büyük kitâb olmak üzere yüz dört kitâb gönderdi. Bu kitabların bir kısmının mevcûdu kalmadı, bir kısmı ise tahrîf edildi. Mevcûdu bulunan kitablardan Tevrât ve İncîl muharreftirler. Papazlar tarafından değiştirilmiştir. Muharref olmayan tek ilâhî kitab Kur'ân-ı kerîmdir. (Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî)

Mûsâ ve Yûşâ aleyhimesselâmdan sonra, Buhtunnasar Bâbil'den gelip Kudüs'ü aldı. Süleymân aleyhisselâmın yapmış olduğu Mescid-i Aksâ'yı yıktı. Tevrâtları yaktı, iki yüz bin kişiyi öldürdü, yetmiş bin din adamını esir alarak Bâbil'e götürdü. Daha sonra serbest bırakılan İsrâiloğulları, Üzeyr aleyhisselâmdan sonra bozuldular. Tevrât'ı değiştirerek muharref hâle getirdiler. İncîl de ilk şeklinde olduğu gibi saklanamadı; hıristiyan din adamları tarafından değiştirildi. (Harputlu İshâk Efendi)

Allahü teâlâ tarafından bildirilen ilâhî dinler, muharref dinler ve muharref olmayan dinler diye kısımlara ayrılır. Yahûdîlik ve hıristiyanlık muharref dinlerdir. Muharref olmayan tek din ise İslâmiyet'tir. (Harputlu İshâk Efendi)

muharref ::: bozulmuş , değiştirilmiş

muharref ::: (a. s. harf den) tahrif edilmiş, değiştirilmiş, kalem oynatılmış [üzerinde]

muharrif ::: (a. s.) tahrîfeden, bozan, silen; hilecilik yapan.

MUHARREF :::

(Harf. den) Tahrif edilmiş. Değiştirilmiş. kalem karıştırılmış. Bozuk. İfsâd ederek tahrib edilmi